maanantai 23. huhtikuuta 2012

Luonnonvaraministeriön kirje

Venäjän luonnonvaraministeriöltä tuli minulle kirje tänään aamupäivällä.. Venäjän suurlähetystön kuriiri kävi tuomassa sen suoraan ministeriöön. Kirjeen allekirjoittaja oli ympäristöasioista vastaava varaministeri Rinat Gisatulin. Kirjeen aluksi hän kiitteli monin sanoin Suomen ja Venäjän ympäristöyhteistyötä . Erityisesti hän mainitsi Itämeriyhteistyön. Kirjeessä korostetaan, että Venäjän luonnonvaraministeriössä pidetään tärkeänä, että vesinäytteidenottoa Luga-joella Kingiseppissä yhteisesti sovitun ohjelman mukaisesti jatketaan..

Kirjeessä käsiteltiin myös erikoistutkija Seppo Knuuttilan kohtelua 11.4. Kirjeestä käy ilmi, että venäläisillä on erilainen käsitys Knuuttilan pidätykseen johtaneista syistä kuin mitä asianomainen tutkija itse on kertonut

Vaikka luonnonvaraministeriö ei pyydä vastausta lähettämäänsä kirjeeseen, on selvää, että me ympäristöministeriössä haluamme selvittää, mistä syystä meidän suomalaisten ja venäläisten käsitys tapahtuneesta on erilainen. Venäläiset katsovat tutkijan poikenneen ennalta ilmoitetusta reitistä, kun taas Suomessa olemme siinä käsityksessä, että tutkija uskoi liikkuneensa sovitulla näytteidenottoalueella.

Vielä ulkoministeriö ei ole myöskään saanut vastausta Venäjän ulkoministeriölle lähettämäänsä kirjeeseen. Odotamme vastausta mm. siihen, miksi erikoistutkijaan kohdistettiin järeitä poliisitoimia sekä Kingiseppissä että rajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti