perjantai 11. tammikuuta 2013

Metropoliselvityksiä


Tänään ministeri Henna Virkkuselle ja Krista Kiurulle välimietintönsä jättäneet kuusi metropolialueen selvityshenkilöä ehdottavat alueen hallinnon rakenteiden kehittämistä kolmen vaihtoehtoisen mallin pohjalta. Asia esiteltiin aamulla  metropoliasian neuvottelukunnassa, jossa istuvat kaikki alueen kuntien johtajat sekä elinkeinoelämän ja aluehallinnon edustajat. Kaupunkien johdoissa metropolikaava tuntui nauttivan yleistä kannatusta.

Kaikissa kolmessa mallissa ehdotetaan metropolikaavaa, jolla pääkaupunkiseudut kunnat jatkossa päättäisivät yhteisesti asumisesta, liikenteen asioista, palveluiden järjestämisestä ja maankäytöstä. Kohtuuhintaisten asuntojen puute on pääkaupunkiseudun jatkuvasti paheneva ongelma, jonka ratkaiseminen vaatii entistä tiiviimpää ja sitoutuneempaa yhteistyötä. Kohtuuhintaisten asuntojen puute on este työvoiman saannille ja alueen kasvutavoitteiden toteutumiselle. Metropolikaava toisi pääkaupunkiseudun asuntopolitiikkaan pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta.

Selvityshenkilöillä on runsas kuukausi aikaa hioa loppuraporttiaan, jonka jälkeen ehdotus lähtee lausuntokierrokselle. Toivottavasti ehdotukset myös johtavat käytännön toimiin. Päätös on metropolialueen kuntien käsissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti