torstai 10. maaliskuuta 2011

Suomi puhtaaksi päivässä !

Tänään Helsingissä pidettiin tilaisuus, joka ei jättänyt ketään meistä läsnäolijoista kylmäksi. Järjestäjänä oli Suomi Puhtaaksi Päiväksi- ympäristökampanja. Kampanja haastaa meidät kaikki suomalaiset mukaan Suomen kaikkien aikojen suurimpiin ympäristötalkoisiin, joiden tarkoituksena on siivota koko Suomi 6.5. Tempaus on osa maailmanlaajuista liikettä Let`s do it. Kampanja on toteutettu jo useassa Euroopan maassa, viimeksi Sloveniassa.

Asian takana täällä meillä on joukko nuoria ympäristötietoisia ihmisiä, ympäristöministeriös ja Tampereen kaupunki. Jo nyt kampanjan takana on runsaasti myös muita valtion viranomaisia, kuntia, järjestöjä ja yksityisiä kansalaisia. Kampanja kokoaa kaikki kunnat, kaupungit, yritykset, järjestöt, viranomaiset, opiskelijat, koululaiset ja yksityiset kansalaiset talkoisiin toukokuun 6. päivä.

Tämän päivän tilaisuudessa kuultiin tasavallan presidentti Tarja Halosen haaste. Hän on kampanjan suojelija. Paikalla oli viihdemaailman henkilöitä TV:stä tuttua Munamiestä myöten.

Ympäristöministeriössä olemme ottaneet haasteen vakavasti. Puhdas luonto on ollut meidän suomalaisten brändi, mutta kuva tarkemmin katseltuna katukuvaa, puistoja ja teiden varsia, ei ole kovin puhdas. On tosiaankin suoran toiminnan aika. Ajatuksena on, että me ympäristöministeriöläisetkin lähdemme talkoisiin. Varmasti Helsingistä löytyy sopiva nurkka siivottavaksemme. Aiomme haastaa tähän työhön muutkin ministeriöt ja alaisen hallinnon maakunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti