keskiviikko 25. toukokuuta 2011

HALLITUSNEUVOTTELUT ... JATKUVAT

Hallitusneuvotteluista ei tiedotusvälineillä ole viime päivinä ollut kerrottavanaan mitään uutta. Ei sen puoleen meillä virkamiehilläkään. Pistäytyessäni itse perjantai-iltapäivällä ympäristöryhmän kuultavana, totesin, että joukko koostui kovanluokan ympäristöpolitiikan ammattilaisista. Mitään sellaista, mitä porukassa ei jo tiedetty, en ympäristöhallinnosta pystynyt kertomaan, korkeintaan vahvistamaan tai täsmentämään faktoja. Tavoitteetkin, millaista ympäristöpolitiikkaa tarvitaan, tuntuivat olevan jo hahmoteltuina. Ryhmän jäsenet ovat viime päivinä tarkistaneet faktoja ministeriön virkamiehiltä, mutta muutoin työ on sujunut Säätytalon seinien sisällä täyden mediahiljaisuuden vallitessa.

Mielenkiintoista on, että ilmastoasioita käsitellään omassa ryhmässä. Tämä on uutta verrattuna aikaisempiin hallitusneuvotteluihin. Tämä kertonee ilmastoasioiden merkityksestä.

Ympäristöministeriöllä on myös historiansa aikana ensimmäistä kertaa "oma hallitusneuvottelija". Vasemmistoliiton neuvottelijoiden ryhmään kuuluu myös talon virkamiehistä ympäristöneuvos Sauli Rouhinen. Myös Sauli on noudattanut tiukkaa tiedotuslinjaa. Omillekaan ei kerrota enempää. Tämä on tietenkin välttämätöntä. Olen kuitenkin varma, että laaja-alaisena ympäristöpolitiikan asiantuntijana hänen mielipiteillään on hallitusneuvotteluissa painoa.

Toivottavasti hallitusneuvottelut saadaan pian päätökseen ja ministeriöille uudet emännät ja isännät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti